COCO

ШОКОЛАД

  • NOMU Origin made
  • NOMU Supporting the arts

където креативността и какаото се сблъскват

Coco Chocolatier изработват внимателно портфолиото им от шоколади с най-доброто в света колумбийско какао, преди да ги поставят в опаковки с индивидуален дизайн, създаден от независими художници.

Творческият им екип създава шоколади, които са произведение на изкуството. COCO е платформа както за занаятчийство с шоколад, така и за произведения на изкуството.

Шоколадите се произвеждат от кувертюра, която закупуват от Колумбия. Предизвикват статуквото в индустрията, което предполага сурвовините да се закупуват директно на място, за да се постигне по-ниска цена. COCO решават да работят с колумбийски партньор, който обработва суровото какао и закупуват готовата кувертюра от него. По този начин, по-голяма част от прецеса остава на място и съответно, приходите за местните производители са по-високи.

COCO са отдадени да обучават местните фермери как най-добре да обработват земята си и съответно да получават по-добър добив.

В ПОДКРЕПА НА ИЗКУСТВОТО

През годините COCO си сътрудничат с редица съвременни артисти от цял свят (включително сър Били Конъли, Timorous Beasties, Atelier Bingo, William LaChance, Tom Pigeon и много други). Поръчват дизайни, които използват като опаковки за шоколадовите изделия. Това позволява на продуктите им да изглеждат уникални и същевременно осигурява платформа за артистите да покажат работата си пред публика, която може би никога не е срещала тяхното изкуство преди. Единството на COCO със съвременното изкуство и дизайн ги превръща в ключов играч в съвременната култура на Шотландския пейзаж, откъдето изнасят техните шоколадови ценности и страсти по целия свят. Третирайки всеки продукт като миниатюрно произведение на изкуството, COCO се гордеят да се присъединят към международния арт разговор.

Зареждане на видео:

През годините COCO си сътрудничат с редица съвременни артисти от цял свят (включително сър Били Конъли, Timorous Beasties, Atelier Bingo, William LaChance, Tom Pigeon и много други). Поръчват дизайни, които използват като опаковки за шоколадовите изделия. Това позволява на продуктите им да изглеждат уникални и същевременно осигурява платформа за артистите да покажат работата си пред публика, която може би никога не е срещала тяхното изкуство преди. Единството на COCO със съвременното изкуство и дизайн ги превръща в ключов играч в съвременната култура на Шотландския пейзаж, откъдето изнасят техните шоколадови ценности и страсти по целия свят. Третирайки всеки продукт като миниатюрно произведение на изкуството, COCO се гордеят да се присъединят към международния арт разговор.

ORIGIN MADE

COCO доставят техния продукт от държавата-произход, закупуват кувертюра - висококачествени шоколадови копчета - от Колумбия и го използват, за да създават шоколадови продукти в техния цех в Единбург. Предизвикват индустриалните норми, които предполагат преминаване към произход и закупуване на суровата стока на много по-ниска цена. Решават да работят с техните колумбийски партньори, за да доставят какаото им и да направят продукт по-завършен в страната-произход, преди да достигне тях в Единбург. COCO посещават Колумбия всяка година, защото искат да се уверят, че нещата вървят гладко. Срещат се с фермерите, които вършат чудесна работа, и се уверяват, че получават инструментите за безопасна и ефективна работа. Като бизнес COCO се чувстват лично отговорни за техния продукт на всеки етап от пътя. Смятат, че е справедливо клиентите да знаят всичко за техния шоколад и да разбират защо са толкова горди с начина, по който го правят. Прочетете разказа им от последното пътуване до Колумбия.

  • ORIGIN MADE

    COCO доставят техния продукт от държавата-произход, закупуват кувертюра - висококачествени шоколадови копчета - от Колумбия и го използват, за да създават шоколадови продукти в техния цех в Единбург. Предизвикват индустриалните норми, които предполагат преминаване към произход и закупуване на суровата стока на много по-ниска цена. Решават да работят с техните колумбийски партньори, за да доставят какаото им и да направят продукт по-завършен в страната-произход, преди да достигне тях в Единбург. COCO посещават Колумбия всяка година, защото искат да се уверят, че нещата вървят гладко. Срещат се с фермерите, които вършат чудесна работа, и се уверяват, че получават инструментите за безопасна и ефективна работа. Като бизнес COCO се чувстват лично отговорни за техния продукт на всеки етап от пътя. Смятат, че е справедливо клиентите да знаят всичко за техния шоколад и да разбират защо са толкова горди с начина, по който го правят. Прочетете разказа им от последното пътуване до Колумбия.

  • Пристигнахме в Богота и веднага отидохме да посетим фабриката, която прави шоколада. The Bean Store е впечатляваща 200-годишна сграда, която посреща какаови зърна от цяла Колумбия. Продължавайки от Bean Store, бяхме пленени от чара на Богота. Градът е експлозия от цветове - изпълнен с графити, стенописи и всякакъв вид улично изкуство. Местните вярват, че уличното изкуство добавя стойност към дома им и затова го прегръщат толкова много, че става част от тяхната култура. Интересувайки се от изкуството, колкото и от шоколада, ние активно се опитахме да се срещнем с улични артисти и да разберем повече.

  • Продължихме пътуването си и карахме на север, докато стигнахме Меделин, вторият по големина град в Колумбия и столица на планинската провинция Антиокия. Десетилетия наред Меделин се смята за един от най-опасните градове в Южна Америка. През последните десет години претърпява огромна промяна и нямахме търпение да го видим сами. Бяхме особено привлечени от 13-ти район на града. COMUNA 13 е била една от най-опасните зони в страната през 80-те и 90-те години. Днес усилията на общността превръщат най-бедния квартал на Меделин в цветна и жизнена среда, изпълнена с улично изкуство и стенописи. Дом на няколко художници, изпълнители и музиканти, трансформацията на града е осезаема и жизнерадостната му атмосфера е заразителна.

  • Искахме да се срещнем с повече от фермерите, които доставят какаови зърна на Casa Luker. В повечето случаи доставчиците са семейни фирми. Броят на работниците в този случай може лесно да бъде от двама до четирима. Кооперативът е по-корпоративна структура и има по-голям брой служители. Важно е да се има предвид, че Колумбия има селскостопанска база и че селското стопанство е значителен ресурс за много семейства. Това е още една причина да закупите шоколада, след като е бил по-завършен при произхода, гарантирайки, че в Колумбия се извършва допълнителен слой работа, което позволява по-голям дял от печалбите да останат в страната.

  • Некокли е малък град в Антиокия - разположен на източния бряг на залива Ураба. Исторически много беден, това е един от най-старите градове в Колумбия и е имал много злощастна история, свързана с трафика на наркотици и партизаните, което е имало отрицателно въздействие върху пазара на труда. Отглеждането на какао създава работни места на легалния пазар, като се избягва необходимостта местните работници да пътуват до по-голям град, за да намерят възможности за работа. Спряхме до местна плантация и успяхме да наблюдаваме процеса от началото до края; от подрязването на плодовете, до ферментацията на зърната. Дори бяхме свидетели на етапа на изсушаване, който се случва в това, което е известно като „Колумбийската сауна“.